FODER MODULET

Optimer foderstyringen med vores Transition Monitor, Heat Stress Monitor og Group Monitor

Foder & Ernæring

Ernæring er nøglen til lønsom mælkeproduktion. Forbedre besætningens ydeevne med dybdegående indsigt i spise- og drøvtygningstiden via CowManagers ernæringsmodul.

Data muliggør forebyggende, proaktiv og præcis besætningsstyring

God ernæring er afgørende for en besætnings præstation. Den tegner sig også for den største del af de variable omkostninger i bedriften. At overvåge dine køer nøje og justere din ration og forvaltning i tide er nøglen til vellykket foder- og overgangsstyring.

CowManagers øresensorer måler dine køers spise, drøvtygning, aktivitet og temperatur. Den smarte ernæringsmodulalgoritme giver dig indsigt i individuelle køers adfærd såvel som grupper. Alarmer hjælper dig med at fokusere på den rigtige ko på det rigtige tidspunkt og giver dig besked, når:

Identificer "risiko-køer" i overgangsperioden

Overganssperioden er den primære “risiko-periode”, hvor op til 75% af sygdomme kan opstå. Takket være foder modulet kan du identificere disse “risiko-kører” dage før – endda uger før -, koen bliver klinisk syg. Modtag alarmer når en goldko æder mindre eller ændrer adfærd og er i risiko for at blive syg efter kælvning. Tidlig reaktion i driften reducerer tab i produktionen, og sikrer en sundere besætning.

Forebyg varmestress - forebyg sygdom

Varmestress har en negativ indvirkning på koens sundhed. Det fører til øget modtagelighed for sygdomme, forringer reproduktionen og reducerer mælkeproduktionen. Køer, der lider af varmestress, begynder at puste, har nedsat æde- og drøvtygningstid, og bruger mindre tid på at ligge ned. Øre-temperatur og spiseadfærd er perfekte parametre til at identificere varmestress på et tidligt tidspunkt. Ernæringsmodulet giver advarsler, når der forventes varmestress. På denne måde kan varmestress forebygges ved at forbedre din varmereduktionsstrategi.

Optimér foderstyring

Køer er vanedyr og klarer sig bedst, når hver dag følger et rutinemønster. En afbalanceret kost og optimeret og konsekvent foderstyring hjælper din besætning med at præstere. Ernæringsmodulet har også en sammenligningsfunktion, som gør det nemt at sammenligne bestemte grupper af køer eller tidsrammer med hinanden. Dette giver dig mulighed for at evaluere virkningen af ​​rationsændringer og foderstyring på en faktabaseret og hurtig måde. Ernæringsmodulet giver dig værktøjerne til at tage din foder- og overgangsstyring til det næste niveau.

Et fald i spise- og drøvtygningsadfærd kan være en tidlig indikator for sundhedsproblemer – og ekstra omkostninger. CowManager giver dybdegående indsigt i ko ernæring og trivsel på individ- og gruppeniveau. Modtag advarsler om varmestress, gruppesundhedsproblemer, foderindtagelse og overgangsproblemer.

Dette giver dig mulighed for at arbejde effektivt og proaktivt, hvilket resulterer i bedre kosundhed og en mere produktiv besætning. Det reducerer foder, arbejdskraft og medicinske omkostninger markant, hvilket fører til maksimeret rentabilitet.