Officielle Øremærker til Kvæg og Kalve

Her kan du bestille CHR øremærker til kvæg nemt. Alle øremærker har stor skrift og fåes med fast eller valgfri tekst. Klik på dit foretrukne øremærke forneden, og udfyld din CHR bestilling – enklere bliver det ikke.

Du kan også bestille dine CHR øremærkerne hos vores Kundeservice – Ring 45 80 09 44 – vi står klar!

Dimensioner på sæt af elektronisk øremærke fra AgroTag
Venstre øremærke (elektronisk)
Dimensioner på sæt af øremærke fra AgroTag
Højre øremærke

Hvorfor bestille Agro-Tag øremærker?

Fordi kvaliteten er i orden, og holdbarheden er i  top. Øremærkerne har let ved at dreje frit rundt uden at genere øret, hvilket er én af årsagerne til at de så sjældent tabes. Samtidigt har de ventilationshuller på hun-delen som gør, at man undgår sår infektioner og opnår bedre heling.

Brug for hjælp?

Er du i tvivl om du har brug for FDX eller HDX øremærker, så hjælper vi dig meget gerne på vej.   Ring til vores Kundeservice på  45 80 09 44

6 gode grunde til at bruge AgroTag øremærker

Synlig og holdbar skrift på dine øremærker​

Øremærker til kvæg bliver laser printes så numrene brændes ind på mærket. Det sikrer ekstrem lang holdbarhed fordi det er umuligt at printet ‘slides af’ under brug.

Agro-Tag øremærker har ekstra store og læsbare tal, så du let kan læse koens nummer fra lang afstand.

Øremærkerne printes med besætnings nummer, koens nummer-ID fra DMS Dyreregistreringen (CHR registeret), og har den danske kroen foroven.

Officielle CHR øremærker

Vi har fuld integration med DMS Dyreregistreringen, som vi løbende arbejder sammen med for at kunne tilbyde dig det bedste og nemmeste dyreregistrering for din tid og penge. De elektroniske CHR øremærker anvendes sammen med malkeanlæg og veje- og sorteringsanlæg. Øremærkerne kommunikerer med SEGES udstyr som Stavantenne, Pladeantenne og med Tru-Test datahandler ved ydelseskontrol.

Hvordan virker et Elektronisk øremærke?

Alle officielle elektroniske øremærker til kvæg i Danmark skal indholde en sender, der kan sende dyrets nummer-ID via radiofrekvens. Senderen i et elektronisk øremærke aktiveres når dyret passerer indenfor transmissionsfeltet af en læser, hvorved øremærket returnerer sit unikke 5-cifrede nummer tilbage til læseren. Eksempler på læsere af øremærker er stationære malkerobotter, mobile Stavantenner (Stavlæsere) eller en fastmonteret Pladeantenner. Uanset hvilket antenne system der bruges, så læses og registreres øremærkets (og derved dyrets) nummer-ID, some gemme i en hukommelse. Alle dataene kan derefter uploades til en computer til videre forarbejdelse, og/eller uploades direkte til DMS Dyreregistreringen via Masseindtastning.

De elektroniske øremærker i venstre øre til er parret med det visuelle øremærke til venstre øre, og begge er trykt med besætningsnummer og dyrets 5-cifrede CHR nummer.

Fordele ved Elektroniske øremærker

  • Behøver ikke eget batteri men optager strøm fra øremærke læseren – derfor kan de vare i dyrets livstid
  • Signalet kan trænge igennem krop, væv, træ, plast, mudder, gødning og meget mere
  • Grundlag for effektiv og præcis indsamling af data på hvert enkelte dyr i besætningen
  • Hurtig levering fra lager i Danmark
  • Alle øremærker bliver trykt og leveret fra vores produktion i Danmark.
  • Øremærkerne kan anvendes sammen med både stationære malkeanlæg og SEGES ydelseskontrol, og kommunikerer med håndholdte stavantenner og fast-monterede pladeantenne (begge kan udlejes hos SEGES).
  • Kan bruges med vejnings- og sorteringsanlæg, og fremskynde vejning af hele besætningener for at optimere foderplaner, reducere fejl fra manuelle input og give besparelser i arbejdskraft.
Vejledning til isætning af elektroniske øremærker til Kvæg

FDX eller HDX – hvad er forskellen?

I praksis bruges HDX elektroniske øremærker i forbindelse med automatiserede robotstalde som Lely, deLaval og SAC. FDX elektroniske øremærker bruges i konventionelle stalde med håndholdte øremærke læsere som Stavlæsere (Stavantenner, Stick Readers), såvel som med fastmonterede Pladeantenner. Der er ingen forskel på øremærkets udformning – kun på prisen, hvor HDX er lidt dyrere teknologi at producere end FDX.

“Hvis du er i tvivl om du har brug for FDX eller HDX øremærker, så hjælper vi dig meget gerne på vej – bare ring til Kundeservice på 55 99 99 36 eller 45 80 09 44 “

Og nu til det lidt nørdede!

FDX står for ‘Full Duplex’ og er den nyeste teknologi. HDX står for ‘Half Duplex’ og er en ældre og dyrere teknologi. Både HDX og FDX udnytter styrken af det lavfrekvente 134,2 kHz bånd. Denne frekvens kan læses gennem de fleste materialer i våde og snavsede forhold, og giver en veldefineret læsezone for dyr, der passerer ved en øremærke læser/skanner.

FDX øremærker gør at retursignalet fra transponderen initieres så snart forespørgselssignalet modtages fra en læser, og kondensatoren er blevet opladet. FDX-teknologien giver et marginalt mindre signal, men har til gengæld en lavere startpris. Læseafstand op til 75 cm afhængigt af læseren
Med HDX øremærker begynder retursignalet først efter at afslutningssignalets er modtaget, og kondensatoren er fuldt opladet. Meddelelsen sendes én gang, fordi lagerkondensatoren har afgivet sin energi efter at koden er sendt. HDX-teknologien giver størst mulige signal, men har en højere startpris. Læseafstand op til 100 cm afhængigt af læseren.

Alle Agro-Tag øremærker til kvæg fåes i både FDX og HDX, og opfylder ISO-standarderne for identifikation af dyr til levnedsmiddel industrien.