Tag vævsprøve når øremærket sættes i

DNA øremærke og AgroTag øremærketang

DNA Øremærket fra Agro-Tag (tidliger solgt under TRU-TEST) gør det langt lettere at udtage vævsprøver til genetisk analyse.

De nye øremærker fra Agro-Tag (Tru-Test) har den interessante detalje, at der udskæres en vævsprøve af dyrets øre, når øremærket sættes i. Vævsprøven skubbes direkte ned i en prøvebeholder, som sidder på øremærkets hun-del, så det er ikke nødvendigt at deponere vævsprøven i en separat beholder.

Læs hele artiklen i Landbrugsavisen her…

Se DNA øremærkerne her…

Undgår Krydskontaminering

Prøvebeholderen forsegles automatisk, når øremærketangen lukkes sammen. På beholderen står samme ID som på øremærket, så man er sikker på, at vævsprøve og dyr hænger sammen.

Prøvebeholderen med vævsprøven skal opbevares i køleskab, og landmanden kan indsamle flere prøver, inden disse sendes til analyse.

Vævsprøverne skal indsendes til GenoScan, hvor man blandt andet kan bestemme avlsværdital eller fadderskab på grundlag af vævsprøven. Denne viden er aktuel for både mælke- og kødproducenter.

En grøn lås på DNA øremærket gør det let for landmanden at se, hvilke dyr der er udtaget vævsprøve fra.

Tru-Test giver en gratis øremærketang til alle ny brugere, og de nye DNA øremærker kan fås fra 39,63 kroner pr. stk. afhængigt af antal. Øremærkerne kan fås som standard-øremærker uden tekst, med fast tekst eller valgfri tekst. Øremærketangen kan bruges til isætning af alle øremærker fra Agro-Tag (tidligere solgt under Tru-Test Scandinavia).

Fredag 16. oktober 2015, af Peter W. Mogensen

Skriv et svar